Kaikki hyvä loppuu aikanaan - kuten myös kesäloma :( Huomenna on aika palata töihin neljän viikon kesäLOMALTA, joten otetaanpa lyhyt katsaus pääpainotteisesti viimeisen lomaviikon tapahtumiin.

 Lauantaina 18.8. pyörähdimme kolmikkomme kanssa Kajaanin ryhmänäyttelyssä. Aluksi, kun tieto tuomarivaihdoksesta tuli, osallistumisfiilikset olivat vähän laskusuunnassa, mutta loppujen lopuksi reissu oli kannattava. Tuomari Paavo Mattila valitsi Hunkan ropiksi ja Millan vsp:ksi. Enzo sai tällä kertaa eh:n. Hunkalla on tähän mennessä koossa kolme sertiä, Millalla ja Enzolla molemmilla kaksi.

 Seuraavaksi ohjelmistossa olikin sitten se lonkkakuvaus. Joka sekin siirtyi päivällä aikaisemmaksi ja eri paikkaan. Hunka ja Enzo kuvattiin tiistaina 21.8. Iisalmen eläinklinikalla. Ja olihan kokemus! Ensiksi kuvauspöydälle aseteltiin Hunka, jonka kanssa kuvaava eläinlääkäri Matti Behm sai tehdä tosissaan töitä. Matin mukaan Hunkalla on selässä jonkinlainen "jumi", jonka takia pojan lonkkia ei meinannut saada mitenkään suoraan, etteikö lantio olisi kääntynyt vinoon. Vasta seitsemänteen otokseen Matti oli jotakuinkin tyytyväinen. Vinous voi kuitenkin vaikuttaa toisen lonkan arvosanaan. Toisen Matti arvioi b:ksi.

 Enzon osalta ennakkoarviot eivät nekään olleet toisen lonkan osalta kovinkaan hyviä...  Toinen lonkka olisi Matin mukaan terve, ehkä jopa a, mutta toinen lonkka on selvästi löysä. Mikähän toispuoleisuus näitä meidän poikia oikein vaivaa? Nyt elämme sitten tulevan viikon-pari kiduttavaa tulosten odotusaikaa ja epätietoisuutta.

 Viimeisenä lomaviikonloppuna eli eilen ja tänään ohjelmassa olivat Kajaanissa pidetyt pk-kisat, jonne olin lupautunut talkoohommiin esineiden kiikuttajaksi esineruutuun molemmille päiville. Lauantaina esineitä hakivat hakukoirat ja tänään sunnuntaina jälkikoirat. Olipa taas kiva tavata "vanhoja" pk-tuttuja ja turista niitä näitä koirista ja nähdä muutamia tosi makeita esineruutusuorituksia. (Onnittelut vielä Kuhmoon Sannalle ja Lilli-beussille ekan voittajaluokan kisan ykköstuloksesta!)

 Pakko myöntää, että pienoinen kipinä iski taas itseenkin... ;) Ja aloitettiinkin Hunkan kanssa heti tässä tänä iltana keppien ilmaisuharjoituksella... :) :) Kannattaa käydä talkoilemassa ja muiden kisaamista kattelemassa!