Kyselinpä ihan mielenkiinnosta Judylta, kuinka Amerikassa tullaan Amerikan valioksi. Lähinnä minua kiinnosti, että onko se miten helppoa tai vaikeaa ja nimenomaan briardeille.

 Yleisesti ottaen koira tarvitsee tullakseen Amerikan muotovalioksi 15 pistettä, ja niihin on sisällyttävä kaksi ”major” –voittoa eri tuomareilla. Vähintään yksi piste on saatava kolmannelta eri tuomarilta.

 Judyn mukaan briardien kohdalla muotovalioksi tuleminen on aika vaikeaa siitä syystä, että pisteitä annetaan sen perusteella, kuinka monta saman rodun edustajaa näyttelyyn osallistuu. Ja useimmiten briardeja on näyttelyissä aika vähän. Major-pointseja saadakseen koiran on peitottava vähintään kuusi muuta oman rotunsa saman sukupuolen edustajaa.

 Suosituimmissa roduissa, kuten esimerkiksi boksereissa, bokserinartun tai –uroksen on lyötävä vähintään 30 kilpakumppaniaan. Yhdestä näyttelystä koira voi saada enimmillään viisi pointsia.

 Amerikassa kaikki on tunnetusti suurta, ja niin myös briardien erikoisnäyttelytapahtumat. Ne nimittäin kestävät aina VIIKON! Näyttelyn ohessa on jos jonkinlaista ohjelmaa. On paimennusta ja agilitya, briard yliopisto (!) jokaisena päivänä, handlaus-klinikkaa ja harjausklinikkaa jne.

 Tänä vuonna tämä briard-tapahtuma ”Rockin In Richfield” pidetään lauantaista 29. syyskuuta sunnuntaihin 7.10. eli on siellä parastaikaa menossa! Vuosittain tapahtumaan osallistuu noin sata briardia eri puolilta USA:ta ja Kanadaa.

 Ensi vuonna tapahtuma pidetään Kentuckyssa ja Judy yrittää kovasti houkutella minua mukaan… Lupasi käyttää myös rokkitähtien Hall of Famessa ja Niagaran putouksilla… Ovat ajomatkan päässä hänen kotoaan.

 Saattaisihan se olla melkoinen elämys, monessakin mielessä, ja kieltämättä, mielessä on käynyt monesti, että ainakin kerran elämässä haluaisin käydä Amerikassa.

 Ja jos Metallica sattuisi keikkailemaan juuri niihin aikoihin siellä kulmilla, niin…