Eilen lauantaina osallistuttiin Hunkan kanssa Paltamon Koiraharrastajien järjestämään tehotottispäivään, jossa kouluttajana toimi suurnsautserikasvattaja Leena Inberg Oulusta (kennel Steinberg). Päivän koollekutsuja on niinikään suursnautseri-ihmisiä, tällä hetkellä kolme mustapartaa omistava Mervi Heikkinen, joka oli minulle ihan uusi kainuulainen koiraihmistuttavuus. Mutta veikkaanpa, että yhteydenpito (ja toivon mukaan myös yhteistreenit!) Mepan kanssa jatkuu tästä vielä! ;)

 Itse koulutuksesta: Kysymyksessä oli ensimmäinen (!!!) joukkotreeni, jolle Hunkan kanssa osallistuttiin, sitten naksutinkoulutusviikonlopun, kun ukkeli oli vasta puolivuotias. Ja aika hurjalta tuntui tajuta, että siitä taitaa olla pian kymmenen vuotta, kun itsekään olen tämmöisiin perinteisen tavan koulutusjuttuihin osallistunut... :o

 Mutta ihan sitä samaa se oli, kuten ennenkin... :) Liikkeet ovat samat kuin ennenkin. Ihan samalla tavalla istutaan ja seurataan, kuten ennenkin... Mutta yksi "uusi" asia tämän päivän koulutukseen on kuitenkin tullut - nimittäin IMUTUS.

 Minulle henkilökohtaisesti kysymys on kuitenkin ihan samasta vanhasta asiasta kuin ennenkin eli ruokapalkasta. Tapa antaa ruokaa ehkä vain on hieman eri.

 Mutta väistämättä mieleen nousivat ajat kymmenen vuoden takaa... Kun ruokapalkka pk-koiran koulutuksessa oli äärimmäisen ei-toivottavaa. Vain patukkapalkka oli sitä jotain. Ja silloin minä omistin tietenkin koiran, jota eivät patukat paljon kiinnostaneet... Mutta niin vain JK1 ja JK2 taisteltiin, kaikkiaan kolmessa kisassa... Oi niitä aikoja!

 Mutta hyvin näytti imutus toimivan, etenkin Mepan ja Leenan yhteisellä tytöllä Tirsalla. Ja suoraan istumisetkin tulevat luonnostaan ihan siinä sivussa.

 Täytynee alkaa meidänkin Hunkan kanssa naksuttelun ja patukkapelien ohessa vielä vähän imuttelemaan... :) :)