Kerrotaanpas hieman lomakuulumisia. Vaikka tuosta juhannuksen Rovaniemen reissusta lähtien. Kun jäi itse matkakertomus kirjoittamatta... Mutta hyvinhän se meni! Hunkakin sai erinomaisen, vaikka yksi kolo komiassa huomattiin... ja leikkikaverimme Jekku oli rop ja sai myös ensimmäisen cacibinsa, vaikka pojan korvat näyttivät kyllä enemmänkin porsaan... kuin koiran korvilta ;)

 Viime maanantaina oli sitten tuttuun tapaan tokotreenit ja ohjaajamme Tiinan mukaan yksi liike meillä on jo kisavalmis! Estehyppy nimittäin... :-) Sitä onkin treenattu ehkä kaikkein vähiten... Milloinkahan ne muut liikkeet alkavat sujua?

 No, teoriasta ei ainakaan ole uupelo, sillä tiistaina posti kantoi kotiin Pärssisen Pipan toko-vihkot. Puolentoista kilon paketti ja yhteensä yli 360 sivua tekstiä ja kuvia siitä, miten eri liikkeitä voi opettaa ja miten niihin voi liittää myös naksun. Eli jospa opettelisin ENSIN ITSE, miten tää homma tapahtuu.

 Kouluttamisesta puheen ollen Hunka lienee sitä mieltä, että tokottamista on ollut jo liikaakin. Pitkät päiväunet ovat olleet paitsiossa jo kolmatta viikkoa ja poika vaikuttaa aika väsyneeltä. Tokoa ja tottista hinkataan aamun illan kanssa. Pojan ilme jo vähän kertoo, että eikö se emäntä mene enää ikinä töihin...

 Eilen illalla meidän paikallisella palveluskoirayhdistyksellämme oli iltakisana hakukisat. Minä olin saanut taas vaihteeksi esineruutuhukin ja homma hoitui viikontakaisella rutiinilla.

 Aikaisemmin päivällä kävin hakemassa esineruutuesineitä ja muita tykötarpeita eläinlääkäriaseman pihalta Tarjalta, jonka Tippa-parsonia oli puraissut kyy maanantaina. Keskiviikkoiltapäivään mennessä Tippa oli käynyt jo useamman kerran eri lääkäreillä, mutta kaikesta huolimatta tytön vointi ei ruvennut kohenemaan.

 Tänään aamupäivällä sain Tarjalta surullisen viestin. Tippa oli menehtynyt leikkauspöydälle. Kyyn myrkky oli syövyttänyt pienen koiran sisuskalut. Ihan kamalaa... Kaiken karmeuden lisäksi Tipalta jäi kotiin viisiviikkoiset pennut...

 Eipä kyllä hirveästi huvita lähteä jälkeä tekemään. Tuo kyynpurema nimittäin sattui juuri niillä alueilla, missä mekin paljon liikutaan ja lenkkeillään. Itsekin olen nähnyt siellä kyitä useamman kerran. Mutta onneksi vain nähnyt...

 Eilen illalla, vähän ennen puoltayötä ja ilmoittautumisajan päättymistä, tein myös viime hetken päätöksen: Ilmoitin Enzon yhdelle päivälle Kuopion näyttelyyn elokuun alussa.

 Saksan matkaan on aikaa vielä tasan kaksi viikkoa. Että tämä odottavan kesälomalaisen loma on pitkä!