Nyt se tapahtui sitten meillekin. Kyyn purema. Tai ainakin se oli erittäin lähellä.

 Hannu soitti minulle tänään puoli kolmen aikaan töihin, että mitä sitä tehdään, kun kyy todennäköisesti pisti Hunkaa metsälenkillä. Pitäisikö antaa kaiken varalta kyytabletteja, vaikka koira vaikutti juuri sillä hetkellä ihan normaalilta. Kotiin olivat jo ehtineet.

 Minä siinä sitten hetimiten soittamaan konsultaatioapua Annelilta, sukuun kuuluvalta eläinlääkäriltä, joka yllätyksekseni kertoi, että nykytietämyksen mukaan kyytabletteja ei suositellakaan annettavaksi "kaiken varalta" tai "varmuuden vuoksi". Tabletit auttaisivat ainoastaan siinä tapauksessa, jos koira on allerginen kyyn myrkylle ja vain turvotusta laskemaan. Mutta jos koiran vointi huononisi ja löytyisi jokin selkeä pistokohta, joka turpoaisi ja aristaisi, Hunka pitäisi viedä välittömästi lääkäriin ja nesteyttää.

 Vähän sekavin tuntein pyöräilin töistä kotiin, mutta kotona ovella vastassa olivat tutut haukahdukset, jaloissa kieppuva karvakasa ja kenkien kantelut. Ainakaan pojan käytöksessä ei ollut havaittavissa mitään poikkeavaa :-) Huh helpotusta! Myöskään seuraavaan tuntiin Hunkassa ei tapahtunut minkäänlaista myrkytykseen viittavaa, joten saatoin olla lähestulkoon varma, että meidän tapauksessamme oli selvitty pelkällä säikähdyksellä.

 Hannun mukaan kyy oli ollut rullalla hiekkaisella metsäautotiellä, pää pystyssä "iskuasennossa". Sitten oli käynyt jonkinmoinen pölähdys ja Hunka oli hypännyt sivuun, mutta mitään ulahdusta ei ollut kuulunut. Hannu oli ottanut Hunkaa pannasta kiinni ja lähtenyt hetimiten kiikuttamaan poikaa autolle. Hunka oli siinä vähän nuoleskellut huuliaan ja siitä Hannu oli päätellyt ja epäillyt, että iskiköhän nokkaan... Mutta eipä ollut onneksi osunut!

 Muita kuulumisia lyhyesti: Viimeiset nelisen viikkoa ovat olleet todella työntäyteiset. Päätoimittaja on kesälomalla ja kaupunkilehden ilmestyminen on minun vastuullani... Viime viikonloppuna pyörähdimme lauantaina Enzon kanssa näyttelyssä Kuopiossa. Tuloksena EH kovin kevyessä kunnossa olevalle ja hätäisesti kehään nykäistylle Enzolle. Meni nimittäin aika tipalle oikean arvostelukehän löytyminen.

 Vielä kaksi lehteä ja ensi viikko töitä, sitten taas viikko lomaa! Tämän kesän viimeiset lomapäivät.