Osallistuttiin tänään illalla Hunkan kanssa ohitusrinkiin. Eli Kainuun Palveluskoirayhdistyksen nimissä perustettuun avoimeen ryhmään, johon kaikki halukkaat voivat tulla mukaan.

 Homman nimi on se, että sähköpostin välityksellä etukäteen sovitaan kulloinenkin paikka ja sitten itse kukanenkin voi tulla koirineen reitille kävelemään. Harjoitustilanteesta yritetään tehdä mahdollisimman luonnollinen ja siitä syystä mitään alkukokoontumisia ei ole. Etteivät koiruudet tajuaisi, että kysymyksessä onkin ennalta suunniteltu treeni ;-)

 Tämän illan harjoituksissa mukana oli kymmenkunta eri rotuista koiraa. Ilmoittautumisjärjestyksessä parilliset kävelivät myötäpäivään ja parittomat vastapäivään sovittua reittiä.

 Meillä meni ihan hyvin! Itse asiassa paremmin kuin odotin. Parin ensimmäisen vastaantulijan kohdalla Poika pyrki kurottelemaan nokkaansa pidemmälle ja haistelemaan, että kukahan tulija on miehiään tai naisiaan, mutta ilman äänen avausta. Näistä kurottelemisistakin annoin Pojalle vähän palautetta - kolinapurkilla.

 Pian Hunka hoksasikin, että ai, emännällä on SE ase mukana. Sen jälkeen ukkeli käppäilikin ihan siivosti. Jopa sen viimeisenä vastaan tulleen, rinkiporukkaan kuulumattoman, rähisevän lapinkoirauroksen ohi.

 Ihan kertakaikkisen loistavia treenejä nämä tämmöiset! Ja vieläpä täysin ilmaisia meille! Etelä-Suomessa ohituskursseista maksetaan kuulemani mukaan jopa toista sataa euroa! :o

 Kiitos Kaisalle, joka pisti tämän porukan pystyyn! Ensi perjantaina otetaan taas uudet oharit! :-)