1241625355_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Voi hurja, minkä aarteen posti kantoi minulle Ranskasta!

Alkuperäisen, vuonna 1909 ilmestyneen La Vie á la Campagne -nimisen lehden, jonka kannessa komeilee kaksi fawnia briardia hienohattuisen madamen kanssa.

Tämänkin harvinaisuuden sain keräilijäystäväni, tamperelaisen Leena Urkolan ylitseystävällisellä avustuksella. Tuhannet ja taas tuhannet kiitokset Leena!!!

Hintaa tälle harvinaisuudelle kertyi useampia kymppejä postikuluineen, mutta minusta tuntuu ihan siltä kuin taidetta olisin ostanut!

Alkuperäinen suunnitelmani olikin, että olisin kehystyttänyt tuon kansikuvan itselleni tauluksi, mutta tästä ajatuksesta luovuin, koska lehden sisäsivuillakin on kuvia ja artikkeli ideaalin tyyppisestä Brien koirasta.

En kerta kaikkiaan raski turmella alkuperäistä lehteä ja niinpä päätin, että skannautan noista sivuista mahdollisimman alkuperäisen väriset (eli aika kellastuneet) kopiot ja teetän niistä ikään kuin taidejulisteita, jotka sitten kehystytän tauluiksi.

Koirat kannessa ovat Champion MARCI DE LA HULPE ja SAPHO.

Ja tässä sisäsivun kuvassa:

1241625386_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Champion RAQUETTE (ylh. vas.), CHRYSANTHÉME DE LA HULPE (ylh. oik.), SAPHO (keskellä vas.), CAMI DE LA HULPE (keskellä oik.), Champion MARCI DE LA HULPE (alhaalla vas.) ja Champion VIKI DE LA HULPE.

Raquettea lukuunottamatta muiden koirien kohdalla syntymävuosiksi mainitaan vuodet 1903, 1904, 1905 ja 1906.

Kuvia katsellessa tulee väkisinkin miettineeksi, miten briardit ovat sadan vuoden aikana muuttuneet.

Silmiinpistävin muutos on selkeästi turkin pituudessa, mutta koirien olemuksessa on sellaista briardmaista voimaa, vahvuutta ja ylväyttä, joka toivon mukaan on säilynyt myös tämän päivän briardeissamme!

Leenan ystävällisellä avustuksella myös briard-kirjastoni on muutaman viime kuukauden aikana karttunut kaikkiaan yhdeksällä kirjalla! Pyrin saamaan kirjaston ulkoasun ajan tasalle mahdollisimman pian!