No niin, nyt se on valmis! Meidän uusi keittiö.

Josta tuli hyvin pitkälle kainuulainen. Mutta vähän Savoa ja Englantiakin on mukana.

Keittiökaappien valmistaja on kajaanilainen Aution Keittiöt.

Yleiskuva:

Tänään keittiöömme asennettiin rullaverhot, jotka minun mielestäni sopivat ihan kuin nappi silmään ja ovat siis ihan varta vasten keittiöömme tehdyt.

Kangas on englantilaisen Louvoliten mallistoa ja verhot meille toimitti kajaanilainen TJ-Kaihdin. Verhot on tosin ommeltu ja tehty Apollo-kaihtimessa, jonka kuulin olevan iisalmelainen yritys. Kankaat tulivat Englannista.


Keittiö toiseen suuntaan, askarteluhuoneeseen johtavaan "kotitalouseteiseen" päin. 


Keittiötason välitilan lasiin en kyllästy varmastikaan ikinä! Yläkaappien pohjaan on nyt asennettu neljä kappaletta matalaprofiilisia led-valoja. 

Keittiön kivitasot ovat Ristijärven harmaata (graniittia), jonka on kuulemani mukaan työstänyt Sukevan Kivi.


Oli sitten ihan pakko ostaa punaisia Teema-mukeja, jotka ovat ihan samanvärisiä kuin keittiön punaiset kaapit. Myös iskä ja Tuija ostivat meille lisää mukeja tuparilahjaksi. 

Mukien kanssa voin käyttää myös näitä ikivanhoja ja iki-ihania Arabian asetteja. Malli on nimeltään Eveliina ja sen on suunnitellut Esteri Tomula. Hakusessa on muuten sarjaan kuuluvat kahvikupit ja lautaset! Jos joku vaan joskus törmää niihin, niin täällä on varma ostaja!


Keittiö ruokailuhuoneen suuntaan. Tämä valko-musta ruokailuryhmä pyörivine tuoleineen toimii meillä arkiruokapöytänä. Lattia on vanhaa korkkia, joka päätettiin säilyttää. Kyseiseen lattiaan olisi ollut NIIN helppo valita jokin ruskeasävyinen keittiö, mutta päätettiin sitten tehdä vähän rohkeampi ja erilaisempi valinta.


Ruokailuhuoneeseen piti tulla niinikään Louvoliten rullaverho, samanlainen kuin keittiössä, mutta turkoosisävyinen. Kankaan leveys ei kuitenkaan riittänyt, vaan verho olisi pitänyt leikata pituussuunnassa, jolloin sille olisi tullut ehkä vähän liikaa hintaa...

Päädyin sitten tähän kakkosvaihtoehtoon, joka on tehty ihan TJ-Kaihtimessa. Yksivärinen kitti, jonka alalaidassa on valkoinen pyöreä alumiinilista. Väri palauttaa tunnelmaa hivenen entiseen, kun suurin osa seinistä oli beessin ruskeat.

Kaikki tämänkertaiset kuvat on muuten otettu tämän illan aikana, jolloin niihin tulee hivenen ikävä hehkulamppujen aikaansaama keltainen sävy. Pöydällä Pirkko-tädiltä vastikään saatu Aalto-malja!


Louvolitea makkariin.

Tämän verhon piti olla väriltään turkoosi-ruskea, mutta kyllä se turkoosi-musta on. Meni sitten makuuhuoneen sisustussuunnitelmat uusiksi ;-)


Takassa ei vielä ole poltettu muuta kuin kynttilöitä...


Eteisessä tulijoita tervehtii vastedes itse Mr Lemmy Kilmister...


Loppuun vielä yksi väsynyt remontoija... (rullaverhojen asentajakin meinasi päältä kävellä :-)