Tähän tukka silmillä -tyyppiin nimittäin...

Aloitettiin Karman kanssa viime viikon torstaina pentukoulu Rumassa Rakissa. Koulu kestää kaikkiaan kuusi kokoontumiskertaa. Opeteltavia asioita ovat muun muassa kontakti, ihmisten ja toisten koirien kohtaaminen, hienosti hihnassa kulkeminen, luoksetulo sekä perinteiset istu, maahan, paikka.

Jo ensimmäisellä kerralla hoksasin, että sataprosenttinen kontaktin otto Karman kanssa silmästä silmään on sula mahdottomuus. Ponkka pysyy päässä max muutaman minuutin ja siitäkin huolimatta kuonon päältä kasvavat karvat sojottavat suoraan silmien eteen.

Mutta kyllä se minuun päin tillottaa - ja siitä tulee naks ja palkka!

Mitään varsinaisia "käskyjä" Karma ei vielä osaa ja luoksetulokin on välillä vähän tuurissaan... :o Mutta namit kelpaavat ja narulelullakin leikitään ihan mukavasti.

Tästä on kiva jatkaa. Vaikka ei minulla mitään suuria koulutuksellisia suunnitelmia Karman suhteen ole. Ei ole alunpitäenkään ollut. Tottelevaisuutta opetellaan vähintäänkin koti- ja arkitarpeiksi, ja tokon alokasluokkaa olisi kyllä kiva joskus kokeilla... Jos opitaan joskus paikallaolo...

Samalla kurssilla kanssamme on myös ystävämme Keira-briard. Alkuun taisivat kakarat kuvitella, että nyt on tultu telmimiskouluun, mutta hyvin siitä erkaannuttiin ja jaksettiin keskittyä opeteltaviin asioihin - kontaktiin, pujotteluun ja luoksetuloon.

Tulevana torstaina jatkuu...

Tämmöinen nappisilmä siellä tukan alla on:


 

Sama kaveri kuvattuna ilman salamaa, luonnollisessa valossa:


(Korvan kärkiä ei ole käherretty...)


(Jos tähän kuvaan liittäisi äänen, kuuluisi semmoista jännää rutinaa...)