Koko tämän ajan, kun olen kulkenut Karman kanssa näyttelyissä, olen tuskastellut tavaroiden määrää - ja ennen kaikkea niiden kokoa ja painoa.

Koira pieneni, mutta tavarat kasvoivat! Eivät meinaa hitto mahtua edes Volvon kyytiin, ja auta armias, jos on vielä kaverikin mukana, jolla on samanmoiset tavarat!

Kaikkin karsein raahattava on ollut pyörillä varustettu trimmipöytä, joka painaa kuin SYNTI!!!

Miljoona kertaa on mielessä käynyt, että miten ihmeessä jostain lastenvaunuista on saatu kehitettyä kepeät ja hyvin liikkuvat? Miksei trimmipöytä voi olla kevyt, vaikka siinä olisikin renkaat?

No, on tullut hankittua useampikin pöytä... Kaikkein paras on kaikkein vanhin, jo edellisten briardien aikaan huuto.netistä tai vastaavasta käytettynä hankittu Combi Trim. Mutta siinä ei olekaan pyöriä. Se pöytä minulla on kotikäytössä koirahuoneessa.

Karmalle hankin ensimmäiseksi pöydäksi semmoisen mustan, ison, isoilla ilmatäytteisillä renkailla olevan Big Wheel -pöydän. Juu, kyllähän se kulkee ihan kivasti lumihangessakin, mutta järki lähtee joka kerta, kun sen joutuu mukaan ottamaan.

Seuraava hankinta oli edullisesti nettikaupasta löytynyt pienempi pöytä pienemmillä (kumi)pyörillä, mutta miten sekin voi painaa niin perhanasti? Lisäksi siinä hanittaa etupyörät aina vinoon... Mitä ilmeisimmin valmistusvirhe ja varmaan jotain kiinalaista tekoa.

Mielessä on käynyt myös vetoalustan hankkiminen... Jos sen myötä pääsisi eroon koko trimmipöydästä ja keksisi jonkun ratkaisun, jotta koiraa voisi laittaa ihan vain häkin päällä...

Kunnes eilen Tarja vinkkasi, että Lidl'ssä on myynnissä semmoisia rullakärryjä, eikä maksakaan kuin 30 euroa. Kuva kärrystä oli viimeisimmässä Lidl'n mainoslehtisessä.

Ihme ja kumma, meiltäkin löytyi vielä kotoa tuo mainoskirje, ja tänään Hannu kävi ostamassa sen kärryn. Eihän tuo ota eikä annakaan, jos kokeilis...

Paketti lupasi, että tuotteella on kolmen vuoden takuu, ja kantokyky kärryllä olisi peräti 150 kiloa! Kai se nyt yhden tiben, näyttelyhäkin ja tavarat kantaa!

IMG_1084%20%28534x800%29-normal.jpg
Pojatkin äimistelivät ovella, kun Hannu kokosi kärryä... (huom. väärinpäin asennettu kolmas pyörä! :o)

IMG_1096%20%28534x800%29-normal.jpg

Ensi tuntuma kärrystä on - aivan mielettömän hyvä!!!

Koeajoin sitä omassa pihassa laattakivillä ja vähän kadullakin...

Karman häkki tulee kärryn pohjasta noin 10 senttiä pitemmälle, mutta silti häkki pysyy tukevasti kärryssä, koska kärryssä on semmoiset metalliputket pohjana. Kärry liikkuu ja kääntyy tosi kepeästi ja sulavasti. Tätä kärryä ei siis vedetä, vaan työnnetään!

Häkki on kiinni kärryssä polkupyörän tavarankiinnityskuminauhalla (eräänlainen mustekala siis).

IMG_1104%20%28800x534%29-normal.jpgKärry on materiaaliltaan alumiinia (KEVYTTÄ!!!) ja mikä myös IHANAA - se taittuu pieneen tilaan! Jihuu!!! Työntökahvan puoleisessa päässä on kääntyvät pyörät.

IMG_1106%20%28534x800%29-normal.jpg
Tässä kuvassa näkee häkin ja kokoon taitetun kärryn kokoeron.

Häkin päälle aion ostaa vielä jonkin tukevan kumimaton (auton?) tai mahdollisimman kevyen vanerilevyn. Niistä jompikumpi saa sitten hoitaa trimmipöydän virkaa.

En tiedä, voiko tämä olla tottakaan, että tämä kombinaatio toimisi... Takaraivossa on tietysti pelko Lidl'n "laadusta" ja että varmaan jossain näyttelyssä kärry leviää kesken matkan... Sitten ollaan lirissä...

Mutta seuraavalla kerralla liikenteeseen lähdetään kyllä tälllä kevyemmällä kalustolla.

Eli ensi viikonloppuna Joensuuhun...