Jännää, miten Hunkan turkki on ihan tämän kesän aikana muuttunut! Pojasta on tulossa päivä päivältä harmaampi eli tässä tapauksessa ns. ardoise.

 Kaikkein hauskimmin harmaa on vallannut alaa takajaloissa, kintereissä, mutta myös etujalkoihin on tullut charmanttia sävyä. Selkään on puolestaan ilmestynyt yhä enemmän valkoisia karvoja.

 1824712.jpg

 1824717.jpg

 1824719.jpg

 1824723.jpg

 Väri tulee tietysti geeneistä (Hunka emä on oikeastaan ihan kokonaan harmaa/ardoise), mutta itse uskon, että osaltaan värin muuttuminen on saanut vauhtia ahkerasta kampaamisesta :-)

 Tarttui nimittäin sen verran takaraivoon ne erikoisnäyttelyssä kanssakilpailijoilta saadut pyyhkeet (eräs nimeltä mainitsematon uhkasi jopa lähettää minulle kamman ja harjan kuvia sähköpostissa :), että Kuopion näyttelyssä tuli sitten tehtyä parikin kampaostosta. Ja täytyy kyllä sanoa, että kammoissakin on eroja! Myös niissä puuvartisissa "briard-kammoissa". Nyt löysin semmoisen saksalaisen HS Sprenger-merkkisen, joka on tosi kevyt käsitellä ja uppoaa hyvin myös Hunkan turkkiin. Sillä on oikeastaan ihan ilo kammata ;-)

 Ensi viikko minulla onkin sitten viimeinen viikko kesälomaa ja vähän jännitystäkin on taas tiedossa. Torstaina menemme nimittäin Iisalmeen uusintakuviin Hunkan ja Enzon kanssa :o

 Jännittävintä tilanteessa on se, onko tapahtunut mitään muutoksia. Viime kerralla, vuosi sitten, Hunkan toinen lonkka meni vinouden takia C:hen. Toinen oli hieman matalamaljainen B, jollaiseksi itse haluaisin myös sen toisen... Mutta voihan olla ihan oikeasti niinkin, että pojalla on hieman vino lantio. Jospa saisin selvyyden tähänkin asiaan.

 Enzolla toinen lonkka oli selkeästi löysä D (ja toinen B). Nyt nähdään sitten sekin, että onko vuoden aikana voinut tapahtua tiivistymistä (kovin monet eivät ilmeisesti tällaiseen usko) vai onko suunta ollut vieläkin pahempaan, että olisi ilmestynyt nivelrikkoa.

 Kerron sitten, miten kävi :)