Koska koiraharrastussaralla on edelleenkin hiljaiseloa, keskitytään tälläkin kertaa muihin asioihin.

Viimeisimpiä löytöjä kirpparilta:


Tamara Aladinin Taalari-kulho ja Saara Hopean suunnittelemat annosmaljat. Ihanat.

Tätäkään EN VOINUT jättää ostamatta...


Arabian Minna-vati.


Suunnittelija: Olga Osolin, käsimaalattu.

Samaiselta kirpparilta löysin myös mielenkiintoista kirjallisuutta. Eritoten 70-luvun pihoista.


 

Etenkin tuo Esko Puupposen Kotipuutarhan työkalenteri maaliskuusta marraskuuhun (vuodelta 1971) on ihan mahtava. Maaliskuun alussa pihatarhassa ei normaalivuosina ole vielä varsinaisia hoitotöitä... Mutta maaliskuun lopulla alkavat istutukset ruukkuihin, työkalujen kunnostus, tien sepelöinti, aidan oikominen :o ja portin kunnostus... Huhtikuun alkupuolella vuorossa on lipputangon maalaus... Kääk!

Meikä ei todellakaan ole mikään viherpeukalo, mutta tänä keväänä en millään malttaisi odottaa pihan sulamista... Ja mitä kaikkia kasveja täältä pihasta löytyykään... Jotain pientä uuttakin tekisi mieli istuttaa... Jotain tyypillisiä 60- ja 70-luvun kasveja...

Jostain nettisivustolta luin, että tyypillistä 70-luvun tasakattoisten talojen pihoille ovat isot nurmialueet ja nauhamaisesti istutetut kasvit. Juuri siltä tämä meidänkin piha vaikuttaa ja sellaisena haluan sen myös säilyttää!

Kuulemani mukaan pihassamme pitäisi olla myös kirsikkapuu (tai kirsikkapuita) ja nyt luulen sen myös löytäneeni. Aivan talon päädystä, missä se kasvaa pyykinkuivaustelineen päälle. Semmoinen tosi vanhalta vaikuttava puu...

Kärhökin meidän pihalta löytyy:

Se on tuolla lumimiehen alla... (Vai onko se Munamies?)

Ja kuinkas vähän aikaa sitten kävikään? Lumimies tuli niin painavaksi, että tuulella koko rakennelma rojahti alas. Sekä lumimies että kärhö.

Hannu oli jo sitä mieltä, että kärhö pitää leikata matalaksi, mutta olisiko ollut juuri Kotipuutarhan työkalenteri, mistä luin, että kärhöä EI SAA leikata. Joten uusitaan kapeat tukipuut seinään ja nostetaan kärhö takaisin paikoilleen. Mahdollisimman pian.

Tuo pieni punainen kirja kuvassa on muuten Pariisin kaupunkikartasto. Noin 300 sivua Pariisin katujen ja paikkojen nimiä... Jos joskus tarvitsee vaikka koiran nimeä etsiä...

Ja kun 60-70-luvun huumaan olin taas päässyt, oli suorastaan pakko kokeilla yhtä 70-luvun ruokaa, jota meilläkin joskus kotona syötiin - savuluukeittoa.

Jo jonkin aikaa sitten olin havainnut, että lähikaupassamme myydään Chef Votkin'sin savuluita ja koska käsitykseni mukaan kokilla on myös briard-yhteys :), niin ei muuta kuin kokeilemaan. Ohjeen otin kainuulaisesta perinneruokakirjasta.

Totuuden nimissä on tunnustettava, että vaikka keittoon tuli parin tunnin keittämisen jälkeen aivan ihana aromi, niin kyllä se luukeiton syöminen on tämän päivän ihmiselle hivenen hankalaa... 


Iskältä sain "säilytykseen" tämän aivan ihanan jalallisen maljan.

Maljan suunnittelija ja alkuperä on minulla vielä täysin hakusessa. Yhden kokonaisen illan jo etsiskelin tietoa, mutta tuloksetta. Iskän kertoman mukaan tämä on hänen kastemaljansa. Nimen iskä sai vuonna 1946! :-)

Ulko-oveen on tullut hankittua tämmöinen 60-70-luvun tyyliin sopiva nimikyltti:

 


Ja koska ulkona ei kasva vielä mikään, olen aina silloin tällöin ostanut vähän väriä maljakkoon.

Briard-kirjastonikin on saanut yhden uuden täydennyksen:


Leena U:n tuliainen Latvian reissulta. 

Ja tiedättekö ystävät mitä!

Tämän viikon jälkeen minulla alkaa KOLMEN VIIKON LOMA! 

Mitään erityisiä lomasuunnitelmia minulla ei ole. Aion lomailla pojan kanssa ihan kotona! Ja jos jotain pieniä istutuskokeiluja ehkä tekisi...

Lauantaina virittäydyn lomatunnelmaan paikallisessa kuppilassa, missä tarjolla on ah, niin ihanaa 60- ja 70-luvun musaa... Irwiniä ja Rauli Badding Somerjokea... by T. Kärkkäinen & Poing Poing -orkesteri.

Voiko loma enää ihanammin alkaa???


Lomakaverini.