Vielä viime keväänä siirsin tuonnemmaksi valmiiksi nastoitettujen ulkoilukenkien hankintaa, mutta en enää. Uusimmassa Koiramme -lehdessä näin mainoksen Icebug-merkkisistä kengistä ja tänään, kun Kajaanissa oli esittely noista kengistä, marssin kauppaan kokeilemaan ja ostin ne.

 Enkä kadu!

 Heti ensimmäinen lenkki Pojan kanssa osoitti, että nämä kengät pitää! Ja miten mukavat ne ovat myös jalassa. Todella kevyet ja lämpimät ja vedenpitävät. Ihan uskomatonta, miten hyvä kengillä on kävellä, vaikka pohjassa on nastat. Kyllä ne ruotsalaiset osaa! Tehdä muutakin kuin autoja... ;-P

 Nyt loppui iänikuinen kitinä kelin liukkaudesta ja jäisistä kaduista. Näillä kengillä talvilenkkeilykin on kivaa ja vaivatonta. Ei tarvitse jännittää, että lentääköhän kohta nurin. Sillä juuri tuosta kaatumisjännittämisestä johtuen alaselkäni on taas tämän alkutalven liukkailla ollut aika ajoin koetuksella.

 Takavuosien lenkkeilystä kahden 40-kiloisen uroksen kanssa talviliukkailla on jäänyt vähemmän mukavia muistikuvia. Tosi kivaa aamulenkkeilyä kiireessä, kun jäisillä kaduilla pystyi ottamaan korkeintaan kymmenen sentin askelia. Kenkien päälle puettavilla liukuesteillä pystyssä pysyminen jotenkuten onnistui, mutta mistään käyttömukavuudesta ei voi kyllä puhua. 

 Mutta nyt voidaan Pojan kanssa kävellä päkyttää ihan huoletta, aamuin illoin. Tulkoon lumi ja jää! Emäntä ainakin pysyy pystyssä!

 Tulipa vuodatettua ihan surutta suoraa tekstimainontaa, mutta minulle tämän liukkausongelman ratkeaminen on TOSI iso asia. Ja jos joku muukin kamppailee saman asian kanssa, niin suosittelen kokeilemaan näitä kenkiä. Vähän hinnakkaat ovat, mutta hintansa väärtit. Ainakin minun mielestäni.